Rondreizen buiten de gebaande paden en zonder asfaltwegen


Dat kan natuurlijk gewoon op het water, met een zeiljacht. Puur op windenergie en gebruikmakend van het tij zeil je van de ene plek naar de andere. Elke dag een nieuwe haven of ankerplaats. Offshore Yacht Charter brengt je op plekken waar je anders niet zo makkelijk komt.

Stap aan boord met gelijkgestemden: iedereen op het jacht houdt van water en mooie natuur, dus dat schept meteen een band. De Cherokee is het zestien meter lange zeiljacht van Offshore Yacht Charter, met teakhouten dek en ruime kuip. Er zijn slaapplaatsen (en wc’s en douches) voor acht passagiers, plus twee bemanningsleden, en in de kajuit is een ruime zithoek met kombuis (keuken). Maar waar de echte band met elkaar ontstaat, is natuurlijk buiten, tijdens het zeilen. Meewerken mag, hoeft niet Een volleerd zeiler hoef je niet te zijn om mee te varen. Ervaring is handig, maar niet vereist.

De bemanning legt aan het begin van de zeilreis alles uit en dan mag iedereen zelf kiezen hoe de vakantie door te brengen. Werk je fanatiek mee of kies je voor simpelweg relaxen en genieten. Mag allemaal! Slapen en eten gebeurt aan boord, naast de schipper vaart er ook een bootsman/ vrouw mee die kookt voor de groep, desgewenst vegetarisch. De laatste avond wordt een leuk restaurant gekozen.

Het vaargebied

Het vaargebied ligt bij Offshore Yacht Charter buiten de gebaande paden en is elk jaar anders. Zo werd er afgelopen winter gevaren rond Madeira en de Canarische Eilanden, en begon het zomerseizoen op de Azoren. In augustus wordt er verder gezeild naar Galicië aan de Spaanse noordwestkust. Een oversteek van 850 zeemijl (1574 km), met een aantal nachten doorzeilen in een wachtsysteem. Dit wordt een onvergetelijke oceaanoversteek met prachtige zonsopkomsten en -ondergangen, een heldere sterrenhemel die de zee verlicht, en natuurlijk dolfijnen!

Galicië is een schitterend vaargebied met beschutte fjorden, adembenemende, verlaten zandstranden en sfeervolle haventjes. Want naast het zeilen is er natuurlijk ook tijd voor de nodige sightseeing en mooie wandelingen. Er zijn hier relatief weinig toeristen, waardoor de sfeer nog authentiek aanvoelt. Daarna wordt er in etappes terug naar Nederland gevaren, via Bretagne en de Kanaaleilanden.

Ook dit zijn fantastische vaargebieden, waar het getij de klok is. Er wordt gevaren langs middeleeuwse stadjes, rustieke riviermondingen en sprookjesachtige eilandjes die alleen bereikbaar zijn per boot, zoals Île de Bréhat en de Îles Chausey. Door het enorme verschil tussen eb en vloed verandert het landschap voortdurend.

In 2023 gaat de Cherokee weer rond Schotland zeilen, en via de Shetland eilanden naar de spectaculaire Faeröer eilanden. Daarna wordt er koers gezet naar het sfeervolle Ierland, om via Cornwall weer terug naar Nederland te zeilen.

Duurzaam reizen

Een zeilvakantie met Offshore Yacht Charter is milieuvriendelijk: per week wordt er zo’n 300 kilometer afgelegd puur op windenergie. De zonnepanelen leveren voldoende energie voor de koelkast en een windgenerator laadt de accu’s op. De boiler wordt met restwarmte van de aggregaat en motor verwarmd. Ook wordt er geprobeerd zoveel mogelijk biologisch eten en drinken in te kopen.

Ga voor meer informatie over een unieke zeilrondreis buiten de gebaande paden naar:

https://offshore-yacht-charter.com/rondreizen-zeilschip/