De ideale kampeerbestemming vind je op slechts een paar uur rijden van Nederland


De ideale kampeerbestemming vind je op slechts een paar uur rijden van Nederland

Als Nederlanders leven we het hele jaar toe naar onze vakantie. Er zijn verschillende manieren om je vakantie te besteden in zonnige oorden in een hotel, of een avontuurlijke kampeervakantie. Voor een actieve kampeervakantie hoef je jouw bestemming niet ver van huis te zoeken. De Belgische Ardennen zijn gelegen op slechts enkele uren rijden vanuit Nederland. In de Ardennen vind je tal van campings voor verschillende doelgroepen.

Niet alleen voor een gezinsvakantie, maar ook voor grote groepen scholieren of studenten zijn de Ardennen de perfecte bestemming. De natuur en uitzichten in dit gebied zijn adembenemend en de Ardennen bieden ontelbare mogelijkheden met betrekking tot diverse buitensporten, zoals wandelen, mountainbiken, abseilen en kanoën.

Ook voor een rustgevende vakantie is de Ardennen een topbestemming

De meeste mensen kennen de Ardennen wel, maar er zijn nog steeds veel Nederlanders die nog nooit in dit gebied zijn geweest. Het beeld van de Ardennen als topbestemming voor actieve vakanties vol avontuur en outdoor activiteiten is zeker waar, maar kan soms ook misleidend zijn. Er zijn namelijk ook diverse mogelijkheden om een complete relaxte vakantie te beleven in de natuur in dit gebied en niet alle activiteiten zijn even extreem.

Zo zijn er diverse pittoreske dorpjes te vinden in het gebied met een aantal zeer goede restaurants en kent vind je hier ook een aantal overheerlijke gerechten en zijn er ook lokaal gebrouwen bieren te vinden. Voor de culinaire liefhebber is dit dan ook een zeer geschikte omgeving. De Ardennen zijn heuvelrijk, maar er zijn ook genoeg alternatieven om over vlakke wegen recreatieve fietstochten te maken door het dal zonder hiervoor intensieve inspanningen te hoeven leveren.

De Ardennen zijn zeer geschikt voor een midweek kamperen

Het feit dat de Ardennen zo dicht bij Nederland liggen geeft vele voordelen. Het maakt de Ardennen namelijk niet alleen geschikt voor een lange zomervakantie, maar ook voor een spontaan midweekje weg naar de camping voor een wandelvakantie Ardennen of buitensport Ardennen. Wat te denken van lekker uitblazen tijdens een Paasweekend om de caravan of vouwwagen vast uit te testen voor de grote zomervakantie die komen gaat?

De Ardennen zijn voor het grootste gedeelte gelegen in het Franstalige Wallonië, maar je hoeft hier niet per se Frans te spreken. Het gebied is zeer bekend met toeristen en op veel plaatsen kun je ook in het Engels of zelfs in het Nederlands geholpen worden door de vriendelijke lokale bevolking.