Het Dierenrijk van de Ardennen

De Ardennen is een prachtig gebied in het zuidoosten van België dat bekend staat om zijn rijke flora en fauna. Het gebied bestaat uit bossen, heuvels en valleien en hierbij hoort ook een breed scala aan dieren. Een veel voorkomend dier in de Ardennen is het everzwijn. Deze indrukwekkende dieren kun je herkennen aan hun donkerbruine vacht en lange snuit. Everzwijnen eten alles en voeden zich met een grote verscheidenheid aan voedsel, zoals wortels, bessen en eikels. Ze zijn vooral actief in de schemering en ’s nachts en brengen de dag door in de beschutting van het bos.

Kamperen tussen de dieren

Een ander dier dat in de Ardennen leeft, is de ree. Reeën zijn slanke, elegante dieren met een roodbruine vacht en een witte staart. Ze leven voornamelijk in bossen en voeden zich met gras, bladeren, scheuten en vruchten. Reeën zijn vooral actief in de vroege ochtend en late namiddag, en verstoppen zich overdag in dichte begroeiing om zichzelf te beschermen tegen roofdieren. De Ardennen staan ook bekend om de vele campings die het heeft. Deze campings liggen vaak diep in de bossen en hier is het dan ook niet ongebruikelijk dat je tent s ’nachts bezocht word. Een camping waar wij goede ervaringen mee hebben is Camping Polleur.

Beschermd natuurgebied

Het wildpark van La Roche-en-Ardenne ligt in Belgisch Luxemburg. Deze bestemming is een plek voor het hele gezin. Wandel door de bossen langs een van de wandelpaden. Deze paden geven een geweldig beeld van hoe de dieren daar in het wild leven. De meest voorkomende dieren in dit gebied zijn onder andere wolven, lynxen, hertachtigen, everzwijnen, vossen en wasberen. Deze geweldige dieren zijn nog te bewonderen in hun natuurlijke habitat. Ook is er voor vogelfans een educatief parcours gemaakt. Je kunt hier je ornithologische kennis testen. Daarnaast is er voor de kinderen een minihoeve. Hier zijn onder andere ezels, geiten, varkens en andere dieren. Sluit dit geweldige bezoek af met een drankje op het terras met zicht op de speeltuin. Dit alles maakt een vakantie in de Ardennen het ideale uitstapje.