Een huurauto op Curaçao maakt je verblijf nog aangenamer


Een huurauto op Curaçao maakt je verblijf nog aangenamer

Curaçao is een van de favoriete vakantiebestemmingen voor Nederlanders. Op zich spreekt het eiland voor zichzelf en is het niet verwonderlijk dat dit zo’n trekpleister is. Parelwitte stranden, een tropisch klimaat, fantastische restaurants en vriendelijke lokale bevolking die ook nog eens Nederlands spreekt en je hebt veel ingrediënten voor een topvakantie bij elkaar.

Het koloniale verleden en het feit dat Curaçao nog steeds onderdeel vormt van het Koninkrijk der Nederlanden heeft geleid tot nauwe banden tussen Nederland en Curaçao. Het eiland is met ongeveer 400 vierkante kilometer niet gigantisch groot, maar een auto kan je bezoek wel een stuk aangenamer maken. Er zijn gelukkig diverse verhuurbedrijven beschikbaar op het eiland.

Verken Curaçao op je eigen tempo met een huurauto

Niet alleen komen er veel toeristen naar curaçao, maar ook zijn er veel Nederlands die familie op het Caraïbische eiland hebben en daarom regelmatig de oversteek maken. Het is ongeveer een dag vliegen naar Curaçao en je bent natuurlijk beperkt in het aantal bagage dat je meeneemt in het vliegtuig.

Door te kiezen voor een huurauto kun je deze vaak op het vliegveld in Willemstad al ophalen en kun je direct in je eigen lokale huurauto naar je bestemming rijden. Autoverhuur Curacao maakt je verblijf aanzienlijk gemakkelijker en je houdt bovendien je onafhankelijkheid, omdat je niet steeds op taxi’s of het openbaar vervoer hoeft te wachten. Ook geeft het je de mogelijkheid om het eiland in je eigen tempo te verkennen.

Je huurauto boek je vanuit Nederland op het internet

De meeste verhuurbedrijven op het eiland zijn gevestigd in Willemstad en hebben een afhaalpunt op het vliegveld, zodat je hier direct na aankomst je auto kan oppikken en je ook bij vertrek op eigen vervoer naar het vliegveld kan reizen. De aanbieders variëren van lokale bedrijven tot internationale grote verhuurbedrijven.

De meeste verhuurbedrijven zoals AutohurenopCuracao.nl bieden ook een web service aan die het makkelijk maakt om ook online je auto te boeken, zodat je alle administratie op je gemak thuis kan doen en je bij aankomst op het eiland je je hier niet meer druk over hoeft te maken en je direct kan wegrijden. De huurauto’s op het eiland zijn doorgaans automatisch geschakeld wat het rijden op het eiland ook een stuk gemakkelijker maakt.