Bestemmingen in Europa


Europa roadtripgepland? Autoverzekering regelen en andere tips.

Het is natuurlijk heel erg leuk om met de auto Europa te gaan verkennen, een heel flexibele en goedkope manier van reizen, geen wonder dat roadtrips door populair zijn! Europa voelt voor ons Nederlanders bekend en vertrouwd aan, desondanks zijn er zaken die je echt wel even moet regelen voor je met de auto vertrekt. Wat denk je bijvoorbeeld van een goede autoverzekeringom onbezorgd op reis te gaan?

Autoverzekering uitzoeken

Je kent het wel: nog net op tijd je werk af, snel de koffers inpakken voor vakantie. Maar hé, hoe zit het eigenlijk met mijn autoverzekering? Heb ik er eigenlijk wel één? Hoogstwaarschijnlijk heb je een WA-autoverzekering, aangezien deze verplicht is omin Nederland af te sluiten. Maar heb je enig idee van de dekking van je verzekering? Of de dekking van je autoverzekering in het buitenland? Vaak is het verstandig om dit alvast uit te zoeken voor je vertrekt. Het kan bijvoorbeeld per verzekering verschillen hoe je aan de zogenaamde ‘groene kaart’ komt.

Wat te doen bij noodgevallen?

Deze groene kaart heb je namelijk nodig bij een noodgeval. Dit is eigenlijk een soort bewijs van het feit dat je auto verzekerd is. Het is handig (en in sommige landen verplicht) om deze bij je te steken wanneer je gaat roadtrippen, omdat er precies op staat beschreven wat je bijvoorbeeld moet doen wanneer je pech hebt in het buitenland. Eén tip alvast, en dit lijkt heel kinderachtig, maar de groene kaart moet je ook echt in kleur uitprinten. In veel landen is het verplicht om de groene kaart in de kleur groen te kunnen laten zien. Mogelijk krijg je anders geen pechhulp.

Let op verkeersregels die anders zijn dan in Nederland

Waarschijnlijk voorkom je al een hoop onheil door de verkeersregels in het land van bestemming te weten. Niet dat er zoveel afwijkende verkeersregels gehanteerd worden in vergelijking met Nederland. Maar weet jij bijvoorbeeld in welke landen je links moet rijden? Of dat een andere instelling van je koplampen verplicht is?

Uiteraard moet je er vanuit gaan dat er helemaal niks geks gebeurd op vakantie en dat je de tijd van je leven zult hebben. Je bouwt natuurlijk wel extra rust in je hoofd door alles even goed uit te zoeken. Heb je een extra dekking nodig? Dan kan opnieuw je autoverzekering berekenen natuurlijk altijd nog.