Staat er een vakantie naar Tanzania op de planning? Lees deze tips!


Voor natuurliefhebbers is Tanzania een ideale vakantiebestemming. Tanzania is hét safariland van Afrika, met een heleboel verschillende nationale parken, zoals het Lake Manyara National Park. In dit park word je omringd door nijlpaarden, olifanten en uiteraard de prachtige natuur. Een ander park met wilde dieren in overvloed is het Tarangire National Park. Dit park staat bekend om de vele olifanten, leeuwen en nog veel meer wilde dieren. Ook vind je hier de honderden jaren oude Baobab bomen. Naast een bezoekje brengen aan deze parken, zijn er uiteraard nog meer leuke dingen die je kunt doen tijdens een vakantie in Tanzania. Er zijn echter ook een aantal zaken die handig zijn om te weten, alvorens je een ticket boekt naar deze mooie bestemming.

Beste reistijd

De meest geschikte, maar tevens ook meest drukke periode om Tanzania te bezoeken is in de maanden mei tot en met september. Tijdens deze periode is er het minst kans op neerslag en zul je geen last hebben van extreme hitte. Wil je graag veel wilde dieren zien? De maanden juni en juli zijn dan bij uitstek de meest geschikte maanden voor een vakantie Tanzania.

Veiligheid

Bepaalde gebieden in Tanzania kun je beter vermijden. Als buitenlander loop je een verhoogd risico om slachtoffer te worden van geweld of zelfs aanslagen. Lees je van tevoren dus goed in! Overigens wordt het afgeraden om rond de verkiezingen naar Tanzania af te reizen, aangezien deze doorgaans leiden tot een hoop onrust.

Handige apps

Om je vakantie naar Tanzania wat makkelijker te maken bestaan er een hoop handige reisapps. Is je paspoort gestolen, of heb je autopech? Dan kan de SOS Op Reis app goed van pas komen. Lijkt het je leuk een reisdagboek bij te houden? Download de Trip Journal app en houd iedereen op de hoogte! Op locaties als het Lake Manyara National park is het makkelijk om mooi beeldmateriaal daarvoor te schieten. Tot slot hoeft het vinden van een geschikt hotel of restaurant niet moeilijk te zijn: met de Tripadvisor app kun je een keuze maken op basis van miljoenen beoordelingen.