Relax man! Vakantie op Jamaica


Muziek, dans, zon, strand, heerlijke gerechten een relaxte sfeer…klinkt als de ultieme vakantie? Dan is Jamaica de ‘place to be’!

Stranden op Jamaica

Als eiland in het Caribisch gebied vind je op Jamaica prachtige stranden. Deze stranden zijn perfect om te zonnen, maar ook om te gaan watersporten. Verder zijn de stranden een hele romantische locatie, zeker bij zonsondergang. Jamaica is niet voor niets regelmatig het decor van bruiloften en huwelijksreizen!

Natuur op Jamaica

Jamaica heeft naast veel strand ook indrukwekkende watervallen en grote rivieren. Bezoek hiervoor Ocho Rios. Wist je dat voor de Bond film “Dr. No” (1962) opnames zijn gemaakt in Dunn’s River Falls? Jamaica speelt sowieso een grote rol in het ontstaan van James Bond. Ian Fleming heeft de 13 Bond boeken namelijk allemaal in zijn huis op Jamaica geschreven!

In het gebied van de Blue Mountains vind je nog een laatste stuk regenwoud, evenals het hoogste punt van Jamaica. De Blue Mountain Peak is 2256 meter hoog. Het gebied staat ook bekend om de Blue Mountain koffiebonen.

Muziek en dans

Muziek en dans zijn erg belangrijk op Jamaica, het eiland van de reggae. Grote kans dat je tijdens je vakantie live reggae muziek, street dance of festival tegenkomt. Jamaica is ook het thuisland van onder andere Bob Marley, Sean Paul, Shaggy en Willy William. Wil je meer weten over Bob Marley? Bezoek dan zijn geboorteplaats of het Bob Marley Museum in de hoofdstad Kingston.

Naast de muziek zorgt ook de lokale bevolking voor de kenmerkende relaxte sfeer van Jamaica. De kleurrijke en gastvrije bevolking ontvangt je met een lach en vertelt graag meer over het bijzondere Jamaica. En wie weet leer je ook nog wat van het dialect Patois.

Ultieme vakantiegevoel

Op Jamaica kun je heerlijk genieten van een hapje en een drankje. Wil je meteen kunnen afkoelen? Ga dan naar Jimmy Buffet’s Margaritavile Montego Bay. Hier vind je naast een restaurant, bar en nachtclub ook een 120 meter lange waterglijbaan en water trampolines!

Zin in een onvergetelijke vakantie? Maak gebruik van een van de goedkope vakantie aanbiedingen voor Jamaica en geniet!