Het kiezen van de perfecte reistas


De vakantiebestemming is bekend, het ticket is geboekt en alles is geregeld. Nu nog één ding; een goede reistas uitzoeken! Klinkt makkelijk toch? Toch zijn er een aantal punten waar je aan kan denken om de juiste reistas te vinden.

Comfort

Het belangrijkste aan een reistas is natuurlijk comfort. De tas is om te reizen, dus deze dient ook niet al te groot te zijn. Daarnaast moeten alle praktische spullen in de tas passen. En niet geheel onbelangrijk, uiteraard moet de tas ook lekker zitten! Wanneer je een tas koopt is het daarom belangrijk om de reistas te testen. Pak wat spullen, stop deze in de tas en loop er even mee. Eventueel kan je de tas nog stellen. Is deze tas comfortabel genoeg om ermee op pad te gaan?

Bestemming

Uiteraard is de bestemming belangrijk. Gaat de reis naar een ver land of ga je bijvoorbeeld kamperen? Wordt het een weekendje of een hele week? Of reis je veel verschillende reizen en zoek je juist één tas waarmee je alle kanten op kan?

Voor een reis naar een verre bestemming moeten er meer spullen worden gepakt. Een praktische grootte is dan belangrijk. Voor een weekendje citytrip is een kleinere tas noodzakelijk, maar is een flexibele indeling van belang.

Voor bijvoorbeeld kamperen is een reistas handig die je makkelijk meeneemt en die je kan dragen. Een koffer is hierbij niet aan te raden. Denk daarom praktisch na wanneer je reist, hoe vaak en welke spullen je vaak mee gaat nemen.

Merk

Reistassen hebben verschillende merken, waarvan elk merk zijn eigen unieke waarde heeft. Bepaald materiaal en kwaliteit kunnen sterk verschillen. Uiteraard hangen hier ook verschillende prijskaartjes aan. Onze tip! Investeer in een goede tas, met iets betere kwaliteit. Hier heb je langer plezier van.

Kijk ook naar het uiterlijk. Valt de tas op tussen alle andere tassen? Is de tas makkelijk te zien? Je wilt natuurlijk niet te lang turen naar de kofferband of het jouw tas is of niet.

Jouw persoonlijke reistas

Als je gaat vliegen is het goed om de laatste regelingen te checken over de juiste afmetingen en richtlijnen die een bepaalde vliegmaatschappij hanteert. Valt jouw gekozen tas hieronder? Wanneer je de vorige punten afloopt, zal blijken dat er voor iedereen wel een perfecte reistas is te vinden. Dan rest alleen nog maar het genieten van je reis, met jouw perfecte reistas!