Verschillende prijzen voor vliegtickets


Verschillende prijzen voor vliegtickets

Er is een verklaring voor de verschillende prijzen van vliegtickets. Uiteraard wil jij graag de goedkoopste scoren. Dit maakt jou vakantie weer een stuk leuker. Je kunt voor een stuntprijs naar de gekozen bestemming vliegen en het geld dat je hebt bespaard met de vlucht uitgeven aan leuke dingen op vakantie. Denk aan bijvoorbeeld een boottocht of een stadstour. Uiteraard vraag je jezelf van te voren af of die prijs daadwerkelijk klopt. In de meeste gevallen is het antwoord ja. De reden voor deze goedkope tickets hangt samen met meerdere aspecten.

Vliegmaatschappijen

Allereerst zegt de prijs van een vliegticket veel over de vliegmaatschappij. Er bestaan namelijk firma’s die er om bekend staan dat ze voor zeer lage prijzen tickets aanbieden. Hoe kan dat? Dat heeft meerdere redenen. Deze maatschappijen vliegen met vliegtuigen die niet lang aan de grond staan. Dit wil zeggen dat een overstap haast onmogelijk is. Maar doordat de vliegtuigen weer snel de lucht in zijn, kunnen ze per dag vaker vliegen. Hierdoor stelt de vliegmaatschappij meerdere vluchten aan. Tevens betalen ze minder landingsrechten omdat ze op onaantrekkelijke tijden op de bestemming aankomen. Een andere reden is de hoeveelheid brandstof die ze meenemen. De vliegtuigen krijgen net genoeg kerosine mee, zodat de maatschappij kosten kan besparen.

Stuntprijzen voor vliegtickets

In de meeste gevallen merk je niets van al deze aspecten. De vliegmaatschappijen, die stuntprijzen aanbieden, vliegen vaak korte afstanden. Je zit maximaal 2 uur in het vliegtuig, waardoor de meeste mensen het niet interesseert welke voorwaarden de goedkope maatschappijen eigenlijk stellen. Lange vluchten worden door de ’traditionele’ vliegmaatschappijen aangeboden. Het is bijna onmogelijk om de tickets van deze vluchten extreem goedkoop aan te bieden, omdat de maatschappijen verlies zullen draaien. Het is aan jou om te bepalen met welk vliegticket jij tevreden bent.