Giant Panda Breeding Center, Chengdu – China


We waren op doorreis via Chendu, China, naar Tibet. Maar in deze enorme stad hebben we nog een uitstapje kunnen maken wat alleszins de moeite waard was. Namelijk naar het Giant Panda Breeding Center.

Wanneer je in de bus hiernaartoe zit, heb je geen enkel vermoeden dat je je zo in een oase van rust gaat begeven, met alle herrie en drukte om je heen.

Eenmaal in dit mooi aangelegde park, kijk je je ogen uit bij het zien van die enorm aaibaar uitziende, maar ook enorm gevaarlijke beren. In dit park, wat oogt als een dierentuin voor panda’s, wordt tevens onderzoek gedaan naar dit dier. Er is een onderzoeksruimte waar je langs mag lopen onder strenge bewaking. Want hier worden de pasgeboren panda’tjes in couveuses gehouden. Omdat dit dier bijzonder stress gevoelig is, wordt goed in de gaten gehouden of je geen foto’s maakt. Doe je dit toch, dan kun je erop rekenen dat je het park uitgezet wordt.

Ga je ooit naar Chengdu, neem dan een paar uurtjes de tijd voor dit mooie park en deze prachtige dieren!