3 tips om goed voorbereid op vakantie te gaan


De zomermaanden staan voor de deur! Tijd om je voor te bereiden op de komende vakantieperiode. Kies je voor een vakantie in eigen land, of ga je voor een zonvakantie in Frankrijk of Spanje? Je kunt er ook voor kiezen om wat verder weg te gaan, door bijvoorbeeld een rondreis door Afrika of Amerika te maken. Bovenal is het belangrijk om goed voorbereid aan je vakantie te beginnen. Zo voorkom je vervelende situaties tijdens de vakantieperiode.

 

Tip 1: reserveer alvast een parkeerplek op Schiphol

Wanneer je voor een vakantie in het buitenland kiest, kun je per vliegtuig naar je vakantiebestemming reizen. In de zomermaanden is het erg druk op een luchthaven als Schiphol, waardoor de parkeerruimte beperkt is. Om te voorkomen dat je een lange tijd naar een geschikte parkeerplek moet zoeken, is het raadzaam om de parkeerplek te reserveren. Parkeren bij Schiphol kan relatief goedkoop, als je de parkeerplaats ruim voor vertrek reserveert bij een aanbieder van parkeerplaatsen.

 

Tip 2: sluit een reisverzekering af voor vertrek

Vaak hebben mensen de vakantie al geboekt, als zij beseffen dat ook een reisverzekering handig kan zijn. Door voor een reisverzekering te kiezen worden eventuele medische kosten gedekt door de verzekeraar. Dergelijke kosten vallen niet standaard onder je zorgverzekering, die alleen geldig is voor de medische kosten die je in Nederland maakt. Ook een annuleringsverzekering kan wenselijk zijn, als je voor een langere tijd op vakantie gaat.

 

Tip 3: pak je koffer ruim voor vertrek in Om te voorkomen dat je net voor het vertrek naar je vakantieadres wat vergeet, is het raadzaam om je koffer ruim voor vertrek in te pakken. Zo kun je dit in alle rust doen en eerst een duidelijke paklijst voor je vakantiekoffer opstellen. Op internet vind je handige voorbeelden van deze paklijsten.