De mooiste plekken op Kreta


Kreta is al een lange tijd een van de meeste populaire vakantiebestemmingen van Europa. Dat is niet gek, want het eiland heeft veel te bieden voor iedereen. Er zijn veel badplaatsen, traditionele dorpen, prachtige natuur en nog veel meer. Maar wat zijn nou de beste plekken van Kreta om te bezoeken? Wij zetten ze op een rijtje, zodat jij een keuze kunt maken.

Bezoek deze plaatsen

  • Malia – Iedereen is wel bekend met Chersonissos. Daarom lichten we deze niet apart toe. Naast Chersonissos is echter de badplaats Malia gelegen. Deze bestemming wordt gezien als de kleinere badplaats van Chersonissos, maar waar het uitgaansleven net zo uitbundig is. De plek is al veel ontdekt door Engelsen en die weten als geen ander hoe je een feest viert. Wil jij dus een feestvakantie, maar ben je op zoek naar wat anders dan Chersonissos? Dan is dit de juiste keuze.
  • Chania – Met je partner of familie op vakantie? Dan is Chania een levendige, maar tegelijkertijd een rustgevende en traditionele plek om te verblijven. Met de schitterende haven en alles wat er te doen is hoef jij je hier niet te vervelen.
  • Heraklion – De hoofdstad van het eiland, dichtbij het vliegveld gelegen, modern en levendig. Genoeg reden dus om hier je vakantie door te brenge of in ieder geval een bezoek aan te brengen.
  • Elounda – De plek voor toeristen die juist meer luxe willen. Je vindt er mooie villa’s en prachtige hotels. Natuurlijk hangt hier een prijskaartje aan, maar voor wie zichzelf op een heerlijke luxe vakantie wil trakteren zit hier op de juiste plek.
  • Vai – Liefhebber van mooie stranden? Dan is Vai de plek om te bezoeken of om zelfs te verblijven. Bij Vai vind je Vai Beach. Dit strand is een van de bekendste van het eiland en direct achter het strand kijk je tegen een schitterend palmenbos aan.