Op vakantie naar Bali of Kreta?


Op vakantie naar Bali of Kreta?

Europa kent vele eiland paradijsjes om op vakantie te gaan. De meeste bestemmingen voor zonvakanties zijn te vinden in de Middellandse Zee of in deze omgeving. Een van de bekendste plekken is Kreta in Griekenland. De laatste jaren is er een vakantie-eiland aan de andere kant van de wereld bijgekomen dat het toerisme aanspreekt: Bali in Indonesië. Overweeg jij om gewoon op vakantie te gaan in Europa of wil je wellicht liever naar Bali? Lees hieronder de voordelen van beide vakantieplekken.

Waarom kiezen voor Kreta?

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor een vakantie naar Kreta. Ten eerste is het dichterbij. Wil je een kortere vakantie of wil je simpelweg niet te ver van Nederland vliegen? Dan is Kreta de geschikte keuze. Daarnaast is het een vakantie waar je op eigen houtje veel kunt ontdekken. Het is dan ook een bestemming voor de geschikte autovakantie. Het huren van een auto is gemakkelijk en met een Nederlands rijbewijs kun je hier gewoon legaal rondrijden over het eiland. Dit is niet het geval op Bali.

Daarnaast is Kreta een bestemming voor jong en oud, gezinnen of stelletjes. Kortom, iedereen kan er een geschikte vakantie beleven. Jongeren gaan natuurlijk naar Chersonissos of Malia, terwijl ouderen eerder kiezen voor AgiosNikolaos, Heraklion of Chania. Naast deze plekken zijn er nog tal van plaatsen uit te kiezen om te verblijven.

Wanneer kiezen voor Bali?

Dan is er ook nog de mogelijkheid om op vakantie te gaan naar Bali. Hoewel het verder vliegen is krijg je er veel voor terug. Een vakantie naar Bali staat garant voor een onvergetelijke tijd. Het is niet in één zin te beschrijven wat je er allemaal zult beleven. Je vindt er namelijk een schitterende natuur, een rijke cultuur, een bruisend uitgaansleven en bovendien beleef je deze andere wereld op een andere manier dan de Westerse.

Wie overweegt om op vakantie te gaan naar Bali wordt aangeraden om zich verder te verdiepen in de verschillende bestemmingen die het eiland heeft. Een aantal bekende plekken zijn Ubud, Kuta, Seminyak, Uluwatu of Jimbaran. Lees wat welke plek te bieden heeft en ontdek waar jij jezelf de vakantie het liefst door ziet brengen. Wie van surfen, lekker eten, massages of lekker relaxen houdt zit helemaal goed op dit eiland.