Venetië


Denk ik aan Italië, dan denk ik aan Venetië. Deze mooie stad is toch wel een van mijn favoriete plekken in Europa.

Heel compact ook; alles is aan te lopen. De grootste bezienswaardigheden bevinden zich rondom het San Marco plein. Op het plein zelf zit bij een luxe restaurant de hele dag (en avond) een strijkorkestje te spelen. En je ziet dan ook nogal eens paartjes dansend op het plein, tussen de toeristen.

Wil je een heerlijk kopje koffie, en uitzicht op het San Marco plein. Ga dan naar Café Florian. Neem wel een dikke portemonnee mee, want een kopje koffie kost hier al gauw 8 Euro. In de straten erachter ben je aanzienlijk minder geld kwijt.

Voor een stukje geschiedenis kun je ook naar het Dogepaleis gaan, of naar de San Marco basiliek. Ikzelf heb een voorkeur voor het Dogepaleis. Wanneer je tegen het eind van de middag gaat kijken, hoef je vaak niet meer in de rij te staan, en is het een stuk rustiger. Bovendien is het lekker koel op warme dagen. Vanuit het Dogepaleis kun je door de Brug der Zuchten lopen, en de bijbehorende kerkers. Een absolute aanrader!

De San Marco basiliekzou ikzelf bij een volgend bezoek overslaan. Ten eerste omdat je hutje mutje tegen andere bezoekers aanstaat. Ten tweede omdat je voor elk stukje basiliek wat je wilt bekijken extra moet betalen, en ten derde omdat ik de basiliek van binnen spuuglelijk vind…

Wat ik wel weer een aanrader vind, is een bezoekje aan het glaseiland Murano. Hier kun je een van de glasfabriekjes bezoeken, en lekker rondstruinen door de rustige straatjes. Met de watertaxi ga je dan ontspannen weer terug.

Venetië, absoluut een stad waar ik nog vaak hoop terug te komen!