Waarom de Ardennen de perfecte locatie is om te fietsen


Ben jij op zoek naar een mooie plek om te fietsen, zoek het dan niet al te ver van huis. De Ardennen heeft alles om een geweldige tijd te hebben op je fiets. Dit prachtige gebied in het zuidoosten van België staat bekend om zijn heuvelachtige landschap, uitgestrekte bossen en geweldige dorpjes. De locatie verleend zich perfect om een fietstocht te plannen tijdens een weekend weg in de Ardennen. Of je nu van mountainbiken houdt of toch meer een snelheidsduivel bent op een wielrenfiets.

De Ardennen heeft voor ieder wat wils

De Ardennen bieden voor ieder wat wils. Houdt je van uitdagende beklimmingen en snelle afdalingen? Dan zijn er genoeg routes die uitdagend zijn voor ieder niveau. Het landschap is zeer heuvelachtig en er zijn verschillende bergpassen waar je de uitdaging aan kunt gaan, zoals de Col du Rosier en de Côte de wanne. Deze beklimmingen zijn een uitdaging voor elke fietser, maar de prachtige uitzichten maken het zeker de moeite waard.

Voor de rustige fietsers onder ons

Er zijn ook voldoende routes voor de minder gevorderde fietsers die rustig de vlakke routes willen volgen en van het uitzicht genieten. Fiets bijvoorbeeld door de bossen van de Hoge Venen, langs de rivier de Ourthe of langs de vele meren in de regio. Wij begrijpen ook dat mensen niet altijd zin hebben in de drukke wegen, kies dan voor een van de fietspaden. Op deze paden heb je geen last van verkeer en kun je volledig genieten van de rustgevende natuur.

Het mooiste natuurgebied van de Benelux

De natuur in de Ardennen is adembenemend. Je kunt er volop genieten van de uitgestrekte bossen, glooiende heuvels en kristalheldere rivieren. Onderweg kom je nog plekken tegen zoals historische monumenten en middeleeuwse kastelen. Hier kun je rustig een kijkje nemen en de weg weer vervolgen. Vergeet dus zeker niet om af en toe te stoppen en de omgeving te verkennen. Rust uit bij een camping in de Ardennen en laat je verrassen wat het natuurgebied allemaal te bieden heeft.