Luchthavens in de wereld


Luchthavens in de wereld

We gaan vaker op vakantie niet alleen binnen Europa, maar ook ver daar buiten. Met vriend, familie of alleen backpacken. De zomer komt eraan, ook dit jaar zal het weer druk worden op Schiphol, de grootste luchthaven van Nederland. Dit kun je live zien op de vliegtuig radar. Het aantal vliegbewegingen boven Nederland is de afgelopen jaren gegroeid. Heb je weleens afgevraagd waar al deze vliegtuigen naar toe gaan? Met de vluchtnummer kun je de status zien als je gaat zoeken. Stel je voor, je brengt iemand naar de luchthaven en rijd vervolgens naar huis. Thuis bij aankomst wil je even kijken of de vliegtuig al in de lucht is of wat de status is. Typ het vluchtnummer in en je ziet meteen het vliegtuig in beeld zodat je deze kunt volgen. Handig toch?

 

Luchthavens

In Nederland hebben we naast Schipol meerdere vliegvelden. In Rotterdam en Eindhoven. Met de bovengenoemde website kun je op deze luchthavens inzoomen. De tool bijna alle gegevens zien van het vliegtuig zoals de type, hoogte, vertrek- en aankomsttijd. Met paar klikken op je muis kun je in- en uitzoomen op de kaart om alle vluchten te bekijken in de wereld. Dit is voor iedereen leuk om te doen. Ook vliegtuigspotters is dit een handige tool. Het werkt zowel op je desktop computer als op de telefoon. Zit je op een zomerse dag buiten en hoor je een vliegtuig boven je vliegen? Of woon je in de buurt van de luchthavens? Dan kan het interessant zijn om te weten welke type vliegtuig op dat moment over je heen vliegt en waar het naar toe gaat.

 

Wat maakt het zo leuk? Je kunt diverse luchthavens met elkaar vergelijken en zien hoe druk het daar is in de lucht. Met de flight radar krijg je nuttige informatie te zien, denk aan de landen waar het overheen vliegt.