Fietsen door het mooie Spanje


In Nederland zijn we het natuurlijk ontzettend gewend om te fietsen. We fietsen naar ons werk, de supermarkt, de stad en ga zo maar door. Maar heb je al wel eens aan een fietsvakantie in het buitenland gedacht? In Nederland klinkt dat natuurlijk niet zo aantrekkelijk, omdat het weer in ons kikkerlandje nou niet altijd even voorspelbaar is. Daarom raden wij je aan om eens na te denken over een fietsvakantie in Spanje! Want zeg nou zelf, als je aan Spanje denkt heb je toch meteen al zin in een vakantie.

 

Het welbekende Catalonië

Als je Catalonië hoort weet je misschien niet meteen aan welk gebied je moet denken, maar als we zeggen Barcelona en omstreken dan kan je wel ongeveer bedenken welk gebied we bedoelen. Het is een mooie regio waar je veel diversiteit zal vinden om doorheen te fietsen. In Barcelona kun je natuurlijk vele hotspots ontdekken met de fiets, maar ook daarbuiten vind je veel mooie plekken. Naast mooie steden vind je hier namelijk ook de kust, mooie zonnebloemvelden, middeleeuwse dorpjes en ga zo maar door. Aan diversiteit dus geen tekort.

 

Het eiland Mallorca ontdekken

Beschik je zelf niet over een fiets, maar wil je wel graag een vakantie op een fiets doen? Dan is het natuurlijk ook mogelijk om een elektrische fiets te huren op het eiland Mallorca. Dit prachtige eiland biedt onwijs veel mogelijkheden. En naast alle mooie stranden en havens die je voorbij ziet komen vanaf je e-bike, moet je ook echt  even stoppen om te genieten van het heerlijke eten op dit eiland. Spanje staat natuurlijk bekend om de perfecte tapas die zij serveren. Gedroogde worst, gefrituurde inktvis, fagottini, allemaal gerechten die ervoor zorgen dat jij geen honger zult hebben na een lange fietstocht over het eiland.

 

Een actieve fietsvakantie

Ben jij meer in voor een vakantie met wat uitdaging qua fietsroutes? Dan zijn de Pyreneeën perfect voor een sportieve vakantie met de fiets. In dit gebied vind je namelijk hoge bergpassen met flinke steile hellingen. Dit zorgt ervoor dat je goed uitgeput zal zijn, maar tijdens deze bergpassen kom je zoveel mooie uitzichtpunten tegen dat je af en toe wel een pauze moet nemen om even tot rust te komen. In Spanje kunnen de temperaturen natuurlijk hoog oplopen. Dus wanneer je een fietsvakantie hier wilt plannen, is het misschien beter om dat niet in het hoogseizoen te doen. Welk moment van het jaar je ook gaat, het zal ongetwijfeld een mooie en sportieve vakantie worden!