Een huis kopen in Spanje?


Emigreren naar je favoriete vakantiebestemming

Als je na een tijdje weer terugkomt van vakantie, heb je altijd even tijd nodig om te acclimatiseren. Je moet weer even wennen aan het weer in Nederland en na je vakantie is het natuurlijk weer tijd om het dagelijkse leven van werk en andere verplichtingen op te pakken. Maar het kan ook voorkomen dat je de hele dag maar blijft denken aan die fijne vakantiebestemming. Sterker nog, je hebt je nog nooit zo thuis gevoeld als daar en daarom heb je nu ook heimwee terwijl dit eigenlijk je thuis hoort te zijn. Toch? Neem het heft in eigen handen, gooi het roer om en kijk naar de mogelijkheden om te emigreren naar je favoriete vakantiebestemming.

Doe research

Ook al ben je vastberaden dat je wil emigreren, het is nog wel verstandig om research te doen naar een aantal zaken. Tijdens je vakantie heb je namelijk kennis kunnen maken met de mooiste dingen van het betreffende land, maar er zijn ook nog belangrijke dingen die een rol spelen in het dagelijkse leven. Vooral als het gaat om de financiële zaken. Hoe zit het bijvoorbeeld met de belasting in het betreffende land? Wat is de politieke situatie? Is het klimaat het hele jaar door aangenaam? Deze informatie kan je online opzoeken, maar het is ook een optie om contact op te nemen met de ambassade. Of ga online op zoek naar een Nederlands stel dat ook geëmigreerd is naar het betreffende land en vraag naar hun ervaringen.

Afbeelding (gratis & rechtenvrij):  https://pixabay.com/nl/passeren-paspoort-visum-stempel-2260989/

Werken als expat

Er bestaan wat werken en wonen betreft ook constructies waarin het niet nodig is om te emigreren, maar je wel voor een groot gedeelte verblijft in een ander land. Dit heet ook wel werken als expat. De periode waarin je verblijft in een ander land kan verschillen, soms is het drie maanden maar dit kan ook voor een periode zijn van een aantal jaar. In dit geval wordt aangeraden om ook de rest van je gezin tijdelijk mee te laten verhuizen. Is werken als expat in het land waar je zou willen wonen de oplossing voor jou? Kijk binnen je huidige baan of hier mogelijkheden voor zijn, of ga op zoek naar een baan waar dit naar voren komt in de functiebeschrijving.

Afbeelding (gratis & rechtenvrij): https://pixabay.com/nl/ribes-de-freser-toerisme-rivier-3561757/

Vind je ideale woning

Als je voldoende research hebt gedaan en er zijn geen dingen meer die je plannen om te emigreren tegen kunnen houden, dan wil je alles natuurlijk ook zo snel mogelijk in gang zetten. Huisvesting in je nieuwe leefomgeving is het eerste wat je dan moet regelen. Gelukkig hoef je dit niet helemaal zelf te regelen, er zijn ook genoeg Nederlandse makelaars werkzaam in het buitenland die je persoonlijk kunnen begeleiden. Wil je bijvoorbeeld een nieuw leven starten in Spanje? Koop je Spaanse droomhuis dan met behulp van Spaanse Droomhuizen. De makelaars kennen de weg, kunnen je alles vertellen wat je moet weten over het leven daar en begeleiden je wanneer je naar het huis gaat kijken en een bod wilt uitbrengen op de woning.