Dingen in Nederland die je nog nooit eerder hebt gedaan


Dingen in Nederland die je nog nooit eerder hebt gedaan

Op vakantie in eigen land; ik hoor je al denken, dat kan nooit heel erg interessant zijn. Toch zou het je verbazen hoeveel leuke en interessante nieuwe dingen er te doen zijn in ons zogenaamde kikkerlandje. Misschien heb je er wel eens van gehoord, maar ben je er nog nooit geweest. Of misschien heb je er zelfs nog helemaal niet van gehoord. Dit zijn de beste dingen om te doen in Nederland die je nog nooit eerder hebt gedaan, maar zeker een keer moet doen!

1. De hunebedden

Ga op ontdekkingsreis door de geschiedenis van Nederland. Een hunebed is een prehistorisch graf gemaakt van gigantische stenen. In Nederland kan je er maar liefst 54 vinden, voornamelijk in Drenthe. En wist je dat deze ouder zijn dan de Stonehenge en de piramides van Egypte? In Drenthe zijn er verschillende wandelingen door de bossen en het platteland te maken waarbij je langs verschillende hunebedden komt. Er zijn ook informatiecentra waar je alles over deze graven kan vinden.

2. Giethoorn

Giethoorn wordt ook wel het Venetië van het noorden genoemd. De reden daarvoor is nogal voordehand liggend: er zijn hier geen wegen, maar alleen kanalen. Daarnaast staat het dorp bekend om de schattige oude huisjes, groene tuinen en bloemen. Een bootvaart door Giethoorn, vooral tijdens de zomer, is absoluut onvergetelijk en zeker het recept voor een romantisch dagje uit.

3. Amsterdam

Ja, we zijn allemaal weleens in Amsterdam geweest en iedereen heeft daar wel de voornaamste attracties bekeken. Maar onze hoofdstad heeft veel meer te bieden dan een rondvaart door de kanalen (hoewel dat natuurlijk ook iets is wat je echt wel een keer gedaan moet hebben). Spit eens een goede blog of reisgids over Amsterdam door en ga op zoek naar de dingen die je nog nooit hebt gedaan. Wij raden deze aan. Ik weet zeker dat je een heel weekend met nieuwe activiteiten weet te vinden!

4. De eilanden

Beach life in Nederland! We hebben genoeg stranden, en daar heb je op een lekkere dag vast weleens op gelegen, maar hoe vaak ben je naar Texel of Vlieland geweest? Of als je echt op zoek naar rust bent, probeer dan een van de andere eilanden eens. De eilanden zijn heerlijk om rond te fietsen of te wandelen, onderuit te zakken met een boek en te ontspannen en heerlijke strandwandelingen te maken.

5. Zaanse Schans

Van dit 16eeeuwse dorpje heb je vast weleens gehoord. Ben je er ook geweest? Zo niet, zoals ongetwijfeld vele Nederlanders, is dit zeker de moeite waard. De oude houten huisjes, smalle grachten met houten bruggen en acht historische windmolens zijn zeker de moeite waard om een keer te bekijken. Er is ook een openluchtmuseum dat je kan bezoeken waar je je helemaal waant in de geschiedenis van Zaanse Schans.

6. Bezoek de duinen

Ga een heerlijk dagje uitwaaien in de Amsterdamse Duinen, of de Scheveningse Duinen, of enige van de andere talloze duinen die Nederland rijk is. Het is perfect voor een zondagmiddagwandeling, met de kinderen, de hond, de hele familie. Als het niet te hard waait neem je een lekkere picknick mee en je hebt de perfecte omgeving om een dag heerlijk te genieten.

Rechtenvrije afbeelding van Giethoorn: https://www.flickr.com/photos/pioilo/11053212764/in/photolist-hQJB4S-aEX7Kw-5v8G2-hQL57r-hQJj8D-hQGZs4-hQGsaq-hQLiJM-hQJceP-hQGFKi-hQKdCN-eNGY2A-eNHfiW-eNHcwL-aEderP-dvrQH3-dvmrCB-cjFAcj-cjFvCC-hQHXxZ-aETmdr-cjFyvU-cjFDzs-cjFuzo-cjFH1Q-cjFHV3-cjFvmb-cjFEKu-cjFAnG-cjFxDb-cjFz11-cjFEjf-cjFwkd-cjFExh-cjFxmf-cjFC8C-cjFwRh-cjFBXC-cjFJ5d-cjFJtA-cjFx1h-cjFwGj-cjFCAj-cjFu9U-cjFGJS-cjFAx9-cjFyDf-cjFA3o-cjFz7m-cjFvvm