Lake Tahoe


Lake Tahoe is een meer, omsloten door bergen, en het ligt precies op de grens van de Amerikaanse staten Nevada en Californië.

Dit is een van mijn favoriete plekjes in Amerika. Ik ben er nu enkele keren geweest, en het eerste wat je opvalt is de rust hier.
Binnen een paar uur kun je het hele meer rond zijn gereden, wat al de moeite waard is om te doen. Echter, nog beter is om uit te stappen op de verschillende uitkijkpunten, want je wordt beloond met een uitzicht op vaak met sneeuw bedekte bergen, bossen, en prachtig helder water.

Een van de mooiere plekjes vind ik Emerald Bay. Stap uit bij Vikingsholm, en dan heb je een prachtig uitzicht op het lager gelegen eilandje Fannette Island. Bovendien onstaan hier in de lente mooie watervallen, wanneer de sneeuw gaat smelten.

In South Lake Tahoe zijn er vele plekjes om te overnachten. Bovendien kun je bij Heavenly in de wintermaanden de kabelbaan naar boven nemen, om bij Heavenly Ski Resort de lange latten onder te binden. De trip met de kabelbaan zelf is al zeer de moeite waard, omdat je zo een prachtig uitzicht hebt over het hele gebied.

Houd in de lente rekening met flinke temperatuursverschillen! Soms kun je beneden al in je t-shirt door de smeltende sneeuw lopen, terwijl je hoger gelegen nog steeds een sikke winterjas nodig hebt.